Vill du bli elektriker?

En god vän jobbar som elektriker i Märsta och han har alltid varit intresserad av elektricitet. Han berättar så mycket till mig och därför tänkte jag att det skulle vara en bra idé att skriva ett inlägg om elektrikeryrket.

Det finns olika typer av elektriker, såsom installatör, service- och underhållselektriker, projektledande elektriker och drifttekniker. Men i stora drag så är deras huvudsakliga arbetsuppgifter för att felsöka, installera, underhålla och reparera elektriska system.

När man jobbar inom detta yrkesområde så är det viktigt att ha kunskap inom elsäkerhet eftersom det finns en stor risk för skador. Det är också viktigt att vara noggrann och följa de riktlinjer som finns för hur man ska arbeta med el. Det saknas så många elektriker och även om inte jag själv ska ändra karriär så kanske det är någon av er läsare som kan tänka er att göra det och i så fall så kanske det här är jobbet för just dig? Vad vet jag men jag vet i alla fall att du aldrig kommer bli arbetslös för det är stor brist och många som går i pension de närmsta åren.

Skaffa utbildning och bli en riktig proffs på detta yrke och kanske få ett jobb redan innan du är klar med utbildningen! Min vän berättar också att den ena dagen aldrig är den andra lik och förutom alla spännande arbetsuppgifter så innebär det här jobbet många möten med människor så det är ett plus om man är social och har lätt att prata med folk. Lönen är ganska bra men det är så att ju längre du jobbar desto mer stiger lönen men så är det i alla yrken skulle jag tro. Tack för att du tog dig tiden att läsa här i bloggen och hoppas att du gillade det du just har fått läsa.