Vill du bli golvläggare?

Hallå där och varmt välkomna! Idag tänkte jag att vi skulle prata golvläggning. Många av er kanske inte vet vad golvläggning innebär och hur man blir golvläggare och det är precis vad vi ska ta reda på i dag. Jag har nyligen träffat en golvläggare som jobbar med detta yrke och han har berättat mycket givande information för mig. Så, vilka är detta?

Det är personer som installerar golv. De arbetar med olika typer av golv såsom trägolv, plastgolv och parkettgolv. Det finns olika metoder för golvläggning och golvläggare måste kunna använda olika verktyg och tekniker beroende på vilken typ av golv de lägger. Man blir inte bara golvläggare på en dag. Det tar tid och ansträngning. Man måste ha ett intresse för detta yrke och man måste också vara beredd att lära sig.

Så hur blir man golvläggare? Först och främst måste man ha ett intresse för detta yrke. Det är inte nog med att bara tycka att det ser enkelt ut, man måste verkligen vilja lära sig allt om golvläggning. Dessutom är det viktigt att man är beredd att arbeta hårt. Man måste också vara flexibel eftersom arbetstider som golvläggare ofta är oregelbundna. Man kan till exempel behöva arbeta kvällar och helger för att hinna med allt arbete.

Det finns olika utbildningsmöjligheter. De flesta börjar med en grundutbildning på gymnasiet eller på en yrkesutbildning. Därefter kan man välja att göra en YH-utbildning eller en annan relevant utbildning. Det är inte alltid lätt att klara av det här så det är ingenting för alla. Du måste ha ett bra ögonmått, kunna räkna ut hur mycket material som går åt och ha en bra känsla både för helheten och de mindre detaljerna. Så ska man förstås vara trevlig och hjälpsam för man vill inte att någon kund tycker att man var otrevlig eller tyken.